Anställningsintervjun

Att få komma på en anställningsintervju innebär att du har kommit förbi den första gallringen och att din kompetens är attraktiv. Väl i intervjun har du möjlighet att visa på ett mer personligt plan vem du är och vad för slags företag det är du söker dig till. Här får du konkreta och bra punkter att förhålla dig till för en anställningsintervju.

Öva innan

Förbered dig på några av de vanligaste frågorna. Ofta ställs frågor som:

  • Berätta om dig själv, arbetslivserfarenhet och privatliv.
  • Vilka är dina styrkor och sidor hos dig som du vill utveckla?
  • Varför skulle just du passa för den utannonserade tjänsten?

Ställ dig gärna framför spegeln och öva. Då ser du ditt eget kroppspråk, som är lika viktigt i en intervju. Tänk på vad företaget har för klädpolicy och klä dig därefter vid intervjun.

Kom i tid

Var ute i god tid innan intervjun. Mötet går bättre om du har lite marginal och slipper stressa. Skulle du trots allt vara sen, meddela detta till din kontaktperson.

Var påläst

Förbered dig genom att läsa på om rollen och vad den innebär. Du måste kunna motivera varför just du passar in på den utannonserade tjänsten. Vad är dina styrkor och erfarenhet i relation till det som söks.

Läs på om företaget

Det räcker oftast att gå in på deras hemsida och läsa på om produkter, företagskulturen, vision och värderingar. Du uppfattas då som seriös och intresserad. Att kunna koppla ihop dina erfarenheter mot företagets verksamhet stärker din ställning för positionen.

Ta med block och penna och förbered ett antal frågor. Det visar återigen att du är intresserad och har ett driv.

 

Bredda ditt nätverk!

Få nya kontakter inom sälj och marknadsföring med hjälp av Säljarnas på LinkedIn.

Öppettider

Vardagar: 09.00-15.30
Lunchstängt: 11.30-12.30
Telefon: 08-617 02 00

Värva en ny medlem till Säljarnas - få tre avgiftsfria månader

Vi säljare vet hur det är att jobba med provision. För varje produkt eller tjänst vi säljer får vi en liten del av kakan. Så tycker vi att det ska fungera, även när det kommer till medlemsvärvning.

Därför bjuder vi dig på tre avgiftsfria månader för varje ny medlem du värvar!

Läs mer om hur det går till här.

Vår tidning Säljaren

Sälj vs marknad -
dags att göra upp

Mäklar-vd vill ha
vassare säljare

Du har 300 000 kollegor

Har du ny mejladress?

Hej medlem! Vi behöver din mejladress för att du ska få viktiga nyheter, villkor och erbjudanden från oss. Mejla till info@saljarnas.se och ange ditt personnummer, så uppdaterar vi din mejladress. Tack för din hjälp!

Yrkesförbundet Säljarnas

Vi vänder oss uteslutande till dig som jobbar med marknadsföring och försäljning, och är något så ovanligt som ett fackförbund som lägger huvudfokus på individen. Vi är alltså mindre intresserade av att som grupp söka konfrontation med en motpart, utan satsar mer på att aktivt hjälpa och utveckla dig i ditt jobb.