Säljarnas

Sveriges yrkesförbund för säljare och marknadsförare

Säljarnas är ett partipolitiskt oberoende yrkesförbund med fackliga rättigheter som inte är kopplat till något politiskt parti eller anslutet till någon centralorganisation. Vi är en ideell organisation som styrs demokratiskt av medlemmarna.

Säljarnas bildades 1884 och är ett av Sveriges äldsta fack- och yrkesförbund. Historiskt har förbundet alltid varit specialiserat gentemot handelsresande, agenter, säljare och andra verksamma inom försäljning.

Idag vänder vi oss uteslutande till alla som arbetar med försäljning eller marknadsföring, både anställda och egna företagare. Förbundet är specialiserat på villkor och avtal som gäller för dessa yrkesgrupper och för rörliga löner.

Vi arbetar aktivt för att hjälpa och utveckla medlemmarna i deras yrkesroller. Tvärt om mot många andra förbund, förutsätter vi inte att våra medlemmar kommer att bli arbetslösa. Vi ger dem istället verktygen för att utvecklas i sitt yrkesliv och undvika onödiga fallgropar. Vårt erbjudande består av tre paket, karriärpaketet, trygghetspaketet och förmånspaketet.

Säljaravtalet är säljarnas egna kollektivavtal. Det är i första hand framtaget för företag där säljarna utgör en stor del av företaget, och där rörliga lönesystem som till exempel provision och bonus är vanliga. Men även andra tjänstemän utan rörlig lön kan innefattas. Den huvudsakliga skillnaden i jämförelse med andra kollektivavtal är att Säljaravtalet även innehåller tydliga regler för rörliga lönedelar.

Säljarnas mål är att flytta fram säljarnas position i samhället och på arbetsplatsen.

Bredda ditt nätverk!

Få nya kontakter inom sälj och marknadsföring med hjälp av Säljarnas på LinkedIn.

Öppettider

Vardagar: 09.00-15.30
Lunchstängt: 11.30-12.30
Telefon: 08-617 02 00

Värva en ny medlem till Säljarnas - få tre avgiftsfria månader

Vi säljare vet hur det är att jobba med provision. För varje produkt eller tjänst vi säljer får vi en liten del av kakan. Så tycker vi att det ska fungera, även när det kommer till medlemsvärvning.

Därför bjuder vi dig på tre avgiftsfria månader för varje ny medlem du värvar!

Läs mer om hur det går till här.

Vår tidning Säljaren

Sälj vs marknad -
dags att göra upp

Mäklar-vd vill ha
vassare säljare

Du har 300 000 kollegor

Har du ny mejladress?

Hej medlem! Vi behöver din mejladress för att du ska få viktiga nyheter, villkor och erbjudanden från oss. Mejla till info@saljarnas.se och ange ditt personnummer, så uppdaterar vi din mejladress. Tack för din hjälp!

Yrkesförbundet Säljarnas

Vi vänder oss uteslutande till dig som jobbar med marknadsföring och försäljning, och är något så ovanligt som ett fackförbund som lägger huvudfokus på individen. Vi är alltså mindre intresserade av att som grupp söka konfrontation med en motpart, utan satsar mer på att aktivt hjälpa och utveckla dig i ditt jobb.