Sju smarta appar

2016-10-19
Med rätt appar i mobilen blir jobbet både enklare och roligare. Det finns gott om smarta verktyg och källor till inspiration att ladda ner i telefonen. Här delar Mikael Arndt, säljutbildare och affärsstrateg, med sig av sina bästa tips.

1. Pipedrive. Pipedrive är ett säljstöd som bara kostar någon hundralapp, men klarar av mycket av det som större crm-verktyg gör. Jag får en snabb överblick över mina kunder och var de befinner sig i köpprocessen.

2. Tapeacall. Det kan vara väldigt nyttigt att spela in ett telefonsamtal med en kund, för att lyssna på det i efterhand och analysera vad man gjorde bra och mindre bra. Jag använder Tapeacall för det.

3. Lunchback. Här kan du hitta intressanta personer att bjuda på lunch, eller bli bjuden av. Appen föreslår personer som passar din profil och dina intressen. Jag träffade bland annat en person som hade planer på att sälja it-system till Etiopien. Han ville ha säljtips och bjöd mig på lunch.

4. Podcaster. Här samlar jag de poddar jag brukar lyssna på. Bland annat Framgångspodden, Tony Robbins Podcast och så min egen Businesspodden förstås. Jag brukar lyssna på tunnelbanan, eller inför ett säljmöte när jag behöver lite inspiration.

5. Things. Things är en praktisk att-göra-lista. Jag skriver upp saker jag inte ska glömma, som att lämna datorn på reparation, vad jag behöver handla med mera – allt sådant som inte passar att ha i kalendern. Varje kväll går jag igenom listan.

6. Ted talks. Ted talks, med sina korta videoföreläsningar av intressanta personer inom diverse ämnesområden, är en ständig källa till inspiration.

7. Omni. Med Omni har jag alltid tillgång till de senaste nyheterna. Det är viktigt att vara påläst och uppdaterad när man träffar kunder.

 

Mikael Arndt har hållit på med försäljning sedan barnsben. Driver affärsnätverket Arndts och säljutbildningen Arndts Sales Academy.


Karriär

"Låt inte alla nya
titlar skrämma dig"

Våra karriärcoacher, som är specialister på försäljning, hjälper dig att komma vidare i karriären.

Krönikor

"Ta plats, med ansvar
och generositet"

Krönika av Mia Törnblom

Nya böcker

Här hittar du de senast böckerna om försäljning och marknadsföring.

Säljcoachen

"Glöm inte vem som
ska tjäna på affären"

Behöver du inspiration i jobbet? Säljcoachen Peppe Ekmark ger dig värdefulla råd.

Tipsa och tyck till

Vad vill du läsa om i Säljaren?
Tipsa redaktionen.

Säljarnas

Säljaren ges ut av yrkesförbundet Säljarnas. Tidningen har en fri och självständig roll inom förbundet.